Gnocchi túrós csusza

A klasszikus túrós tészta alternatívája

A túrós tészta, avagy túrós csusza, az egyik legkedveltebb étel kis hazánkban. Gyorsan elkészül, olcsó, és kevés alapanyag kell hozzá. Na, de mi van akkor, ha már unjuk a hagyományos receptet, és szeretnénk feldobni? Erre hoztam Nektek egy szuper alternatívát.

Imádom a túrós tésztát, de akartam egy kis csavart belevinni a receptbe. TikTok-ról szoktam rengeteg ötletet ellesni, így találtam rá erre a fantasztikus hasonmásra. Igazából a különbség csak nagyjából annyi, hogy a jól megszokott tészta helyett gnocchi kerül a tányérra túróval, tejföllel, és a szalonnával. És a legeslegjobb, hogy ultra gyorsan megvan, tényleg kevés hozzávalóból, a fűszerezést sem kell túlbonyolítani, és irdatlanul eteti magát.

Már írom is, hogy készül.

 

Hozzávalók:

- 300g gnocchi
- Füstölt szalonna ízlés szerint
- 1 nagy doboz tejföl
- 125g túró
- Só ízlés szerint

img_4940.jpg

 

Recept:

1. A gnocchikat kifőzzük. Ha már forr a víz, akkor beletesszük a nyers gnocchikat, és akkor készült el, amikor feljönnek a kis gnocchik a víz felszínére.
2. A füstölt szalonnát lepirítjuk, olaj nem szükséges alá, ugyanis a zsírját kiengedi. Ha elkészült, kivesszük a serpenyőből. Ha soknak érezzük a kiengedett zsírt, leönthetünk belőle.
img_4941.jpg
3. A serpenyőben megmaradt zsírba beletesszük a tejfölt, és ízlés szerint megsózzuk. Nagyon alacsony lángon összedolgozzuk a zsírral. Akkor lesz jó, ha a tejföl úgy besűrűsödik, hogy egy kellemesen krémes állagot kaptunk, és a zsír sincs láthatóan elválasztva.
img_4942.jpg
4. Ha ez megvan, először a kifőtt gnocchikat beleforgatjuk, majd a túróval is összekeverjük.

img_4943.jpg

img_4944.jpg
5. Ezután rátehetjük a pirított füstölt szalonnát, de ezt tálaláskor is megtehetjük.
img_4945.jpg

 

Ugye milyen egyszerű, és gyors? Ha nincs kedved nagy főzésre, vagy egyszerűen csak időd, ezt a receptet bátran ajánlom! Egy ebédre-vagy vacsorára tökéletes! Mi a Barátommal imádjuk, sokszor meg szoktam csinálni. :) Mi sósan szeretjük, cukorral nem próbáltam, de aki úgy kedveli, a sót nyugodtan helyettesítse azzal.

Nektek hogy tetszik? El fogjátok készíteni?